środa, 24 kwietnia, 2024
Strona głównaPrzynętaORZESZKI ARACHIDOWE

ORZESZKI ARACHIDOWE

Orzeszki arachidowe są bardzo tłuste. Zawsze stosuje się je zmielone, ale wcześniej przygotowane na różne sposoby.

Łuskane w postaci naturalnej.
Łuskane i prażone przed zmieleniem.
Prażone po zmieleniu.
Zmielone razem z łupinkami.

Prażenie podnosi atrakcyjność składnika wydobywając z niego dodatkowe smaki i zapachy.

Tłuszcz zawarty w orzeszkach wpływa na rozpadanie się kul zanętowych. Orzeszki zmielone z łupinami dodaje się do zanęt na wody stojące. Na tych bowiem łowiskach drobiny łupin wypłukiwane z kul zanętowych niosą do powierzchni składniki tworząc tzw. słup zanętowy. Drobno zmielone orzechy bez łupin stosuje się do zanęt rzecznych, bo zwiększają spoistość kul. Arachidy są składnikiem wielu gotowych zanęt. Dobrze reagują na nie karpie, leszcze, liny, a szczególnie płocie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments